LOCALITZACIÓ -La Vall de Segó-

Al nord de la província de València, en els límits del Camp de Morvedre, s’escampa la Vall de Segó, una xicoteta microcomarca de tan sols vint-i-quatre quilòmetres quadrats.
A l’amfiteatre natural de la Vall de Segó s’assenten cinc pobles: Faura, Benifairó de les Valls, Quartell, Quart de les Valls i Benavites. Pobles de gran valor natural, històric, artístic i cultural on la seua població ha sabut mantindre i conservar la tradició i el respecte al seu entorn i al seu patrimoni.
Les fèrtils terres de la vall són tancades a ponent pel contrafort meridional de la serra d’Espadà, formant una espècie d’arc, obert al llevant, a la mar Mediterrània, i constituït per un conjunt de muntanyes i pujols de naturalesa calcària, com les Covatelles, la Frontera, el Salt del Cavall, el Coronat, Vora-junta, La Creu, el Tabalet, Cuquello, La Lloma Llarga, el Molí de Vent, la Pedrera, La Rodana, L´Eixeve, el pic del Corbs, el Ferreret i algunes altres, totes elles d´escassa altura.
El territori es destina principalment al cultiu de tarongers. Les terres baixes son regades per les aigües de la Font de Quart que antigament movien molins d´aigua. Els darrers bancals de terra cap a la mar, en hivern transformats en xicotetes llacunes d´aigua de pluja, eren aprofitats en altres temps per al cultiu d’arròs, hui els llauradors esperen fins a la primavera i l’estiu per aprofitar la saó de la terra i sembrar hortalisses i melons. I, al final, la marjal, terra humida de gran valor ecològic que va a morir a la platja, tranquil.la i amb llargs arenars plens de sol.

(Text basat en la web elaborada pel C.P. Vicent Ferrer de Benavites)